transpersoonlijke begeleiding
voor volwassenen, ouders en kinderen.

De symbolische taal van de beelden

 

KORAAL tekentaal in de basisschool 3 cursusdagen

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." Albert Einstein.

Maak van leren een spel d.m.v. de beeldende werkvormen in deze cursus. In drie dagen leer je hoe beweging en beeldtaal de taalontwikkeling, het mathematisch denken, de fijne motoriek, de concentratie en de sociale vaardigheden verbeteren. Je leert werkvormen om de verbinding tussen kinderen onderling in de klas te versterken. Kinderen die elkaar kennen, zullen minder gauw pestgedrag vertonen.

Aan de orde komen: doorleefd taalbegrip, inzicht in rekenbegrippen, tafels ervaren en (door)zien. Met de tekentaal krijg je er een taal bij: je brengt grammatica zichtbaar in beeld, leert motorische breintraining, ritme en beweging toe te passen, schrijfvaardigheid versterken, zingend tekenen. Het zijn fantastische werkvormen om het leren in beeld te brengen.

Door de psychomotoriek van kinderen aan te spreken en in te zetten zijn ze intensiever betrokken bij het verwerven van de leerstof. D.m.v. de beweging raakt het geleerde dieper verankerd, vooral als daar ook beeld en kleur aan te pas komen. En een beeld zegt meer dan duizend woorden!

Wil je meer waarde toevoegen aan je tekenles? Wil je kinderen nieuwe uitdagingen en andere werkvormen aanbieden? Wil je spelenderwijs laten leren? Je hebt een uitgelezen kans met deze cursus KORAAL tekentaal.

Het is een driedaagse cursus. Je gaat ervarend leren door alle tekenvormen zelf te doen. En je hoeft er niet voor te kunnen tekenen.

Plaats: KORAAL-therapie, Oedsmawei 16, Boksum
Prijs: €255,- voor drie dagen. Dat is inclusief koffie, thee en een heerlijke biologische soep bij de lunch.
Datum: op de agenda kun je de volgende cursusdata vinden.

De cursus kan op aanvraag ook op uw locatie gegeven worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun je nog wel wat ideeën gebruiken voor dit schooljaar? Volg de KORAAL tekentaal workshop op woensdagmiddag 26 oktober over Regels en Afspraken bij het CNV Connectief in Groningen. Voer een non-verbaal gesprek op papier of leer hoe je kinderen met een conflict laat strijden op papier. Eén tekentaal werkvorm doet meer dan 10 pedagogische gesprekken! 
Deelname is gratis.

Kinderen tekenen al vanaf 1.5 jaar. Het zijn oervormen die bij kindertekeningen over de hele wereld te zien zijn. Wat is de drijfveer achter dit tekenen? Je krijgt veel meer begrip voor hun innerlijke wereld en bouwt een dieper contact op door je hierin te verdiepen. Je krijgt er een taal bij. Je ontvangt een reader.

Zaterdag 12 en 19 november 2016   10.00 - 16.00 uur

 

Download mijn e-book met 7 gratis praktische tekentips om de motivatie van kinderen te stimuleren:

www.pumbo.nl/gratis-ebooks/koraal-tekentaal