transpersoonlijke begeleiding
voor volwassenen, ouders en kinderen.

Transpersoonlijke therapie en tekentaal

KORAAL tekentaal doet er toe voor kinderen

Pesten, schelden, strijd, respectloos gedrag, kinderen die blokkeren bij reken- teken- of taalopdrachten? Het zijn de uitdagingen waar je als directie, juf, meester, of IB-er mee te maken krijgt. Hoe pak je dat op een positieve manier aan? Kun je nog wel wat nieuwe, inspirerende ideeën gebruiken?
Zorg voor verbinding tussen kinderen onderling. Kinderen die elkaar kennen zullen minder gauw gaan pesten.

En hoe blijf je als team geïnspireerd? Op welke manier start je een vergadering of studiedag? Is dat zuchtend je plek innemen of wil je eerst een frisse start voor iedereen om geïnspireerd met de neuzen dezelfde kant op te komen? Zou je wel eens wat meer verdieping willen bij het kijken naar kindertekeningen? De kindertekening vertelt ons veel over de binnenwereld van een kind.

Met KORAAL tekentaal ga je het schooljaar door met nieuwe ideeën om de motivatie van kinderen en leerkrachten te stimuleren en te ondersteunen. Voer een non-verbaal gesprek op papier over afspraken en ontdek hoe lastig het is voor zowel kinderen als voor jezelf om een afspraak goed te interpreteren. Laat kinderen met een conflict eens strijden op papier. Gebruik ondersteunende beeldtaal bij het tellen en het leren van de tafels. Het leren van woordjes of het maken van een verhaal gaat zoveel speelser met een tekenspel. 
Volg de cursus "De Kindertekening" en daarna kun je nooit meer "gewoon" naar een tekening kijken. Het is enorm boeiend om de taal te leren die daarin verborgen zit.

Ik heb een gratis aanbod om hierover te komen vertellen om onderwijsgevenden dit werk te laten ervaren. Het is ook mogelijk om gratis en vrijblijvend een avond mee te maken in mijn praktijk in Boksum. In de agenda kun je de eerstvolgende datum vinden.

Bel of mail me als je vragen hebt. Je bent van harte welkom!

 

Kun je nog wel wat ideeën gebruiken voor dit schooljaar? Volg de KORAAL tekentaal workshop op woensdagmiddag 26 oktober over Regels en Afspraken bij het CNV Connectief in Groningen. Voer een non-verbaal gesprek op papier of leer hoe je kinderen met een conflict laat strijden op papier. Eén tekentaal werkvorm doet meer dan 10 pedagogische gesprekken! 
Deelname is gratis.

Kinderen tekenen al vanaf 1.5 jaar. Het zijn oervormen die bij kindertekeningen over de hele wereld te zien zijn. Wat is de drijfveer achter dit tekenen? Je krijgt veel meer begrip voor hun innerlijke wereld en bouwt een dieper contact op door je hierin te verdiepen. Je krijgt er een taal bij. Je ontvangt een reader.

Zaterdag 12 en 19 november 2016   10.00 - 16.00 uur

 

Download mijn e-book met 7 gratis praktische tekentips om de motivatie van kinderen te stimuleren:

www.pumbo.nl/gratis-ebooks/koraal-tekentaal