transpersoonlijke begeleiding
voor volwassenen, ouders en kinderen.

Transpersoonlijke therapie

Ons bewustzijn kun je vergelijken met een ijsberg, het bovenste deel, dat wat boven water zichtbaar is, symboliseert ons bewuste leven; de manier waarop we elkaar met onze 'maskers' tegemoet treden.

Echter wat ons leidt in het leven is het onbewuste, ofwel het onderste en grootste deel van de ijsberg. Daarin hebben we alles wat ooit te pijnlijk was om te voelen en te ervaren verdrongen of zijn we 'vergeten' .
Hierdoor ontwikkelt elk mens in zijn of haar jonge jaren een aantal overlevingsmechanismen; je terugtrekken als het moeilijk wordt, hard gaan werken, jezelf meer gaan bewijzen, consumeren, luidruchtigheid of juist stil worden, de clown uithangen.


Deze mechanismen hebben je uitstekend geholpen gedurende een bepaalde periode in je leven, maar na verloop van tijd ga je deze ‘onderstroom’ als belemmerend ervaren omdat ze niet meer voor je werkt.
Je leeft niet meer zoals jij wilt; je bent enkel nog bezig met dat wat je zou willen en vooral dat wat je tegenhoudt.


Transpersoonlijke begeleiding gaat over dat onbewuste leven.
Het is bedoeld voor mensen die aan hun persoonlijke groei willen werken door te streven naar verbinding van bewuste en onbewuste.

Kun je nog wel wat ideeën gebruiken voor dit schooljaar? Volg de KORAAL tekentaal workshop op woensdagmiddag 26 oktober over Regels en Afspraken bij het CNV Connectief in Groningen. Voer een non-verbaal gesprek op papier of leer hoe je kinderen met een conflict laat strijden op papier. Eén tekentaal werkvorm doet meer dan 10 pedagogische gesprekken! 
Deelname is gratis.

Kinderen tekenen al vanaf 1.5 jaar. Het zijn oervormen die bij kindertekeningen over de hele wereld te zien zijn. Wat is de drijfveer achter dit tekenen? Je krijgt veel meer begrip voor hun innerlijke wereld en bouwt een dieper contact op door je hierin te verdiepen. Je krijgt er een taal bij. Je ontvangt een reader.

Zaterdag 12 en 19 november 2016   10.00 - 16.00 uur

 

Download mijn e-book met 7 gratis praktische tekentips om de motivatie van kinderen te stimuleren:

www.pumbo.nl/gratis-ebooks/koraal-tekentaal