transpersoonlijke begeleiding
voor volwassenen, ouders en kinderen.

Wie is de therapeute?

Mijn naam is Annie Bakker, Transpersoonlijk therapeut
in mijn praktijk Koraal, gevestigd in Boksum 5 km van Leeuwarden

* In 2002 startte ik bij het CGL in Noordbroek met de vier jarige Opleiding Transpersoonlijke Therapie. Daarna heb ik me gedurende ruim drie jaar gespecialiseerd in het werken met de (onbewuste) beeldtaal in sprookjes en verhalen. Hier volgden nog een aantal jaren van intensieve supervisie en daarnaast Landschapswerk in Portugal. 

* In Culemborg vond ik een waardevolle aansluiting voor het werken met kinderen bij "Zinvol Tekenen" van Marijke Sluijter. Deze cursussen brachten mij veel werkvormen op het gebied van de psychomotoriek. 

* Een andere ingang bij het kinder tekenen kreeg ik bij Heleen Hoezen in Amsterdam. Zij is docent aan het Opleidings- en Kenniscentrum voor Psychomotorische Kindertherapie in Utrecht. Bij haar volgde ik de cursus "De Kindertekening". Het is ongelooflijk wat kinderen prijsgeven over zichzelf in hun tekeningen.

Dit geeft me in combinatie met dertig jaar ervaring in verschillende vormen van onderwijs een palet aan mogelijkheden om volwassenen, ouders en kinderen te begeleiden.
Tevens dragen mijn eigen dochter, moeder en grootmoederrol belangrijk bij aan het begrijpen hoe generaties lang bepaalde familieproblemen kunnen voortbestaan.

Mijn visie is dat problemen richtingwijzers zijn in je leven. Ze laten je je pijnpunten ervaren en vervolgens ontstaat daar de mogelijkheid voor je persoonlijke groei.
Je krijgt van mij geen oplossingen voor je problemen, maar via de transpersoonlijke weg, door inzicht en pijn verwerken bepaal je gaandeweg zelf je koers.

 

Heb je vragen over een cursus, wil je begeleiding bij de opvoeding of supervisie i.v.m. bijvoorbeeld je werksituatie, loop je in het onderwijs tegen bepaalde problemen aan? Ben je op zoek naar meer zingeving in je leven? Of zoek je hulp voor je kind?

Het is mogelijk om individuele sessies af te spreken of d.m.v. een cursus naar jezelf te kijken.
Het is tevens mogelijk om voor een bepaalde doelgroep een cursus te organiseren.

Bel (058 2542613) of als je vragen hebt.

Kun je nog wel wat ideeën gebruiken voor dit schooljaar? Volg de KORAAL tekentaal workshop op woensdagmiddag 26 oktober over Regels en Afspraken bij het CNV Connectief in Groningen. Voer een non-verbaal gesprek op papier of leer hoe je kinderen met een conflict laat strijden op papier. Eén tekentaal werkvorm doet meer dan 10 pedagogische gesprekken! 
Deelname is gratis.

Kinderen tekenen al vanaf 1.5 jaar. Het zijn oervormen die bij kindertekeningen over de hele wereld te zien zijn. Wat is de drijfveer achter dit tekenen? Je krijgt veel meer begrip voor hun innerlijke wereld en bouwt een dieper contact op door je hierin te verdiepen. Je krijgt er een taal bij. Je ontvangt een reader.

Zaterdag 12 en 19 november 2016   10.00 - 16.00 uur

 

Download mijn e-book met 7 gratis praktische tekentips om de motivatie van kinderen te stimuleren:

www.pumbo.nl/gratis-ebooks/koraal-tekentaal